Plaja salbatica de la Corbu: Detalii

Plaja salbatica de la Corbu. Despre lucruri marunte...

Vantul bate cu putere pentru ca nu are nici un obstacol de care sa se loveasca. Simti briza puternic in plamani si iti rascoleste parul oricat de mult ai incerca sa ti-l aranjezi, facandu-te la un moment dat sa renunti si sa intelegi ca nu are rost sa i te opui, esti pe teritoriul lui, esti pe malul marii.

Mirosul este un element specific al acestei plaje. Este natural, nealterat, neamestecat cu tot soiul de ingrediente de pe la diferite terase, caci acestea nu exista. Este mirosul specific marii, de aer sarat si umed pe care chiar il poti gusta la un moment dat atunci cand iti lingi buzele.

Mirosul algelor si al apei marii. Singura muzica este cea a valurilor care se sparg de mal, deoarece nu este nicio instalatie de sonorizare pe plaja, iar in interiorul teraselor zdrangane cate un casetofon obosit ale carui sunete daca abia reusesc sa sara gardul mic de stuf ce inconjoara mesele.

Din cand in cand se mai aude cate un extra bass surround de pe dealul poligonului militar de la Capul Midia cand are loc cate o aplicatie sau vuietul asurzitor al rotorului unui elicpoter militar ce survoleaza plaja de la joasa altitudine.

Doar sa fii prea ghinionist si sa nimeresti (sau sa nimereasca el langa tine) langa un Logan rosu (absolut fara nici o aluzie la posesori si cluloare, inclusiv eu am avut unul rosu) din al carui sistem audio fortat la maxim se aude deplorabil Guta, Salam, Vijelie si altii asemenea. Bagi vreo cateva sprituri intravenos si chiar o sa ti se para ca se aude bine. La sprit merge, desi as prefera ceva folclor... oricum la cativa metri deja sunetul se estompeaza pentru ca il acopera vantul care bate cu tarie.

Minivacanta pe plaja salbatica de la Corbu - contine 6 episoade: