Plaja salbatica de la Corbu: Marea

Plaja salbatica de la Corbu. Sezi bland...

Aceasta mare are alt gust, alt miros, alta culoare si alta incarcatura emotionala. Stand pe tarm zi si noapte continuu in foarte scurt timp ajungi sa te contopesti, sa te amesteci cu marea, cu gustul sau, cu mirosul, cu culoarea sa. Nu realizezi decat cand ajungi acasa si scoti hainele de pe tine, cand iti tragi tricoul peste cap si simti puternic si direct in nari mirosul marii. Abia atunci iti dai seama cat de putenic te-ai impregnat.

Te abunda peste tot, in cort, in panza cortului, in masina si in tapiteria acesteia, in hainele si lucrurile tale, in omul de langa tine, in palme, pe fata, pe piele si in par, oricat de des te-ai spala mirosul si gustul marii aproape ca iti intra in suflet.

Cand pregatesti masa este bine sa fi grijuliu dar oricat te-ai feri nu vei scapa de condimentul universal, nisipul, care iti va scrasni in dinti. Dar nimic nu este mai placut dupa o astfel de masa decat un vin sec si rece gratie termosurilor pline cu cuburi de gheata si apoi o baie in mare... dupa care un nou sprit.

Esti rupt, daca vrei, de orice realitate, radio, TV, GSM/GPRS, EDGE, etc... nici macar muzica de suflet pe care o port tot timpul dupa mine nu a mai reprezentat o necesitate. Poti uita de tine ore intregi pe plaja sub soarele dogoritor sau sub lumina lunii, te poti bucura in voie, liber si nestigherit de viata, de liniste, de valuri, de tipatul pescarusilor, de ce ai si nu ai, de mare si atata tot.

Minivacanta pe plaja salbatica de la Corbu - contine 6 episoade: