Negru si alb

O zi cu vreme extraordinara. Un traseu destul de lung si indraznet (peste 30 km) pentru cum se prezenta padurea. Pauze de relaxare, care au fost deliciul celor mici.

Baxter, Andrei si bucuria zapezii.

O poiana insorita, potrivita pentru pauza de masa.

In asteptarea mesei, cei mici stateau si se incalzeau la soare.

Iar fochistii lucrau cu spor.

Din Greci am trecut pe langa Pietrele Mariei si am intrat in padure pe traseul Cozluk. Am facut toata partea de sud a traseului, dupa care ne-am abatut traversand padurea pana la Nifon. Totul era OK si situatia parea sub control, avand in vedere ca suprafete considerabile din padure nu mai aveau deloc zapada, iar ce ramasese pe vaioagele drumurilor nu ridica probleme.

Am reintrat in padure pe traseul Dealul cu drum cu intentia de a face toata creasta si de a iesi din padure spre Imbulzita dinspre Greci. Noroi, zapada, alternante de negru si alb.

Obstacol, troliu, trigonometrie, rezolvare.

Munca, multa munca, recuperari.

Multumiri (sincere) lui Bogdan si Silviu pentru efortul depus la trolierea Jeep-ului lui Dan pana in varful dealului. Bravo baieti!

La intersectia cu traseul Tutuiatul, lucrurile au inceput sa se complice putin. Stratul de zapada crestea, iar valurile transversale de pe drum deveneau din ce in ce mai indraznete. Am reusit la se sparg rand pe rand, pana ce la capatul unei coborari unul mi-a pus capac, urat. Se innoptase si cel mai intelept ar fi fost sa ne intoarcem, cum de altfel am si facut.

In fata ne asteptau kilometri buni si zapada din plin pana la iesire. Troliul lui Dan devenise complet inutilizabil cu cateva ore in urma, ambreiajul lui Silviu raspandea miresme intense in toata padurea, iar mie si lui Bogdan ne-a luat cel putin 40 de minute sa scoatem Patrol-ul de unde se infipsese si sa-l ducem intr-o zona de siguranta, parcurgand o distanta de... 10 metri. Rezistenta si duritatea zapezii cu apa si gheata era fantastica. A fost prima data cand am tras de troliu grav. Cu tot cu scripete montat, ma asteptam in orice moment sa cedeze.

Nu a fost cazul. Nu acum :)