Off-road pentru Colectiv: Trialul

Am lasat masinutele sa se odihneasca pe plaiurile verzi de la marginea soselei si apoi cu mic, cu mare ne-am indreptat spre tabara amenajata pentru pauza de pranz si trial.

Soarele dupa amiezii isi scapata razele printre copacii pregatiti de iarna...

Iar friptura si vinul fiert isi raspandeau aroma in intreaga padure...

Ne-am relaxat putin dupa traseu...

Sau se mai aruncau cateva priviri cercetatoare asupra trialului...

Apoi ne-am adunat cu totii sa povestim putin despre scopul principal al intalnirii noastre. Sa ne amintim de faptul ca dupa tragedia din Colectiv multi oameni se afla acum in suferinta si in mod evident pentru fiecare dintre ei orice ajutor este mai mult decat binevenit, avand in vedere ca ii asteapta perioade indelungate de recuperare.

Propunerea si dorinta mea a fost ca tot ceea ce reusim sa adunam impreuna prin contributia fiecaruia dintre noi, sa trimitem catre 5 (cinci) dintre acesti oameni si voi argumenta de ce m-am gandit la cei 5.

In perioada 2010 - 2013 pasiunea mea pentru fotografie s-a indreptat si catre fotografia de concert, marturie sta site-ul Rock 4 You, cu peste 200 de concerte fotografiate. Iar in acesti ani am cunoscut multi oameni frumosi si de calitate alaturi de care am impartit ingustul spatiu din fata scenei, concert dupa concert. Unii dintre ei s-au stins precum Teodora Maftei, Alex Chelba, Liviu Zaharescu... Dumnezeu sa-i odihneasca! Dar altii au supravietiuit si acum lupta sa se repuna pe picioare, iar printre ei se regasesc si cei 5 fotografi de concert la care m-am gandit, oameni pe care i-am cunoscut acolo... in fata scenei pentru concerte. Ei sunt:

1. Miluta Flueras;
2. Mihai Anghel;
3. Andrada Mihailescu;
4. Catalin Mircea Ilnitchi;
5. Cristian Mitroi;

Am vrut si am simtit ca pot face ceva pentru ei. As fi vrut sa pot face ceva pentru toti cei raniti, dar nu-mi ramane decat sa sper ca in Romania sunt destui cei ce simt la fel si mai mult decat atat, chiar vor face ceva... sunt convins ca multi au facut deja ceva. Astfel, m-am gandit la prietenii fotografi de concerte si apoi m-am gandit ca ar fi minunat sa pot aduna cat mai multi prieteni ai naturii si off-roadului (si nu numai) in jurul acestei idei. Si iata-i:

Au venit. Ne-am bucurat impreuna de o zi faina si apoi ne-am pregatit sa punem mana de la mana, cat a considerat fiecare de cuviinta.

Pentru ca in acea zi de 5 Decembrie 2015... "Impreuna am fost #Colectiv"

Ma bucur ca in aceasta zi au existat oameni care care au raspuns acestei chemari fara nici cea mai mica ezitare. Acest lucru denota faptul ca putem depasi pragul intalnirilor prietenesti derulate imprejurul pasiunilor noastre (off-road, aventura, fotografie, etc), formand o echipa si atunci cand este nevoie sa ne aratam afectiunea fata de semenii nostri. Le multumesc din suflet tuturor pentru gestul de omenie de care au dat dovada. Respect!

Ii multumesc prietenului si colegului meu de breasla, Catalin Ciobanu, care desi nu a putut ajunge la intalnire, a trecut pe la mine cu o zi inainte aducandu-si si el contributia in cadrul acestei actiuni.

Ii multumesc si prietenului Cristi care a surprins cadrele cu toate momentele minunate de mai sus. Cei ce au participat au primit... un simbol, un cartonas... care sa le aduca aminte de gestul lor si de cat de frumos este sa fim... oameni... si am fost in jur de 40 de oameni. Am incercat sa-i numar la un moment dat, dar le-am pierdut sirul. Stiu sigur ca au fost 23 de masini.

Dar totodata, cei ce au participat au dat navala la branza cu ceapa...

La ceaunul cu friptura...

Si la cel cu vin fiert...

Pofta buna! Imi cer scuze ca v-am lasat sa asteptati putin in acele arome ademenitoare ce faceau foamea si mai chinuitoare :)

La desert am avut placinta cu branza...

Si dupa ce ne-am saturat... cu totii...

Am adunat rodul intalnirii noastre...

Si cu bucurie am anuntat ca impreuna am reusit sa adunam 6.060 lei... Felicitari oameni buni!

In acest moment, cand scriu aceste randuri, deja aceasta suma a fost impartita in cinci parti egale si trimisa in conturile celor pentru care ne-am adunat in aceasta zi frumoasa. Noi, toti, ne dorim sa va fie de ajutor, sa va insanatositi cat mai repede si sa veniti acasa alaturi de cei dragi. Bucuria a fost de partea noastra.

Daca cineva vrea sa-l ajute pe Miluta Flueras, o poate face donand in contul:

CONT RON: RO12 UGBI 0000 7620 0279 9RON
TITULAR CONT: Ana Maria Gavrila (Prietena sa)
GARANTI BANK

Daca cineva vrea sa-l ajute pe Mihai Anghel, o poate face donand in contul:

CONT RON: RO28 INGB 0000 9999 0543 8518
TITULAR CONT: Mihai Iulian Anghel
ING BANK

Daca cineva vrea sa o ajute pe Andrada Mihailescu, o poate face donand in contul:

CONT RON: RO17 BACX 0000 0000 5007 5000
TITULAR CONT: Mihailescu Maria
UNICREDIT

Daca cineva vrea sa-l ajute pe Catalin Ilnitchi, o poate face donand in contul:

CONT RON: RO75 BTRL RONC RT03 1553 9501
TITULAR CONT: Neagu Tamara Adina
BANCA TRANSILVANIA

Daca cineva vrea sa-l ajute pe Cristian Mitroi, o poate face donand in contul:

CONT RON: RO53 RNCB 0318 0247 3464 0001
TITULAR CONT: Mitroi Maria Elisabeta
BCR

__________________________________

OK. Acum, dat fiind faptul ca scopul principal al intalnirii noastre a fost atins... sa ne distram putin... zic...

Din punct de vedere tehnic, dificultatea trialului a fost direct proportionala cu ceea ce iti putea oferi terenul de la fata locului... o ravena scurta, o iesire din ravena ce trebuia abordata cu ceva forta si o reintrare ceva mai tehnica pe firul ravenei... simplu :) Faptul ca terenul era destul de noroios a facut situatia mai delicioasa :) Sa vedem...

Sebi isi pregateste Nissan Patrolul pentru iesire...

Si dupa cateva incercari nereusite...

Hotaraste sa reconfigureze traseul trialului :)

In timp ce priveam nedumeriti incotro se indrepta Sebi... Cristi cu al sau Suzuki Jimny parcurge trialul dintr-o suflare...

Ne indreptam iarasi atentia catre Sebi, care ducea lupte sustinute cu ditamai pragul...

Revenind la traseul marcat, Ionut cu Suzuki Vitara se face aproape nevazut pe firul ravenei...

Insista hotarat la iesire... iese... apoi coboara intr-un fel... artistic in ravena :)

Din nou revenim la Sebi al carui prag se adanceste din ce in ce mai mult...

Pe traseu intra Claudiu cu al sau Suzuki Jimny...

- Claudiu!!!

Si parcurge trialul fara ezitare...

Dar oare prietenul nostru Sebi ce mai face?...

Banuiesc ca trateaza polemica paharului cu vin impreuna cu Ion si Daniel :)...

Mihai... cu o bijuterie nou-nouta... evident Suzuki Jimny...

Frumos...

Pana la capat, fara probleme...

Pana una alta, Sebi se decide sa-si incheie si el trialul...

Iar Daniel cu un Mitsubishi Pajero face un mic spectacol la revenirea in ravena, dupa ce reuseste sa iasa fara ajutor...

Ionel se descurca onorabil cu 2,5 tone de Nissan Patrol incaltat cu niste AT-uri...

Bravo Ioane!

Cristi cu Mitsubishi Pajero...

Si cu un mic ajutor, reuseste sa iasa...

Dar ramane la recuperare pentru Sebi, care dupa ce a parcat frumos Patrolul, a luat la smotocit Grand Vitara...

Incearca sa iasa cu fata...

Incearca sa intre cu fata :)...

Incearca impins... sa intre sau sa iasa? Nu mai stiu...

Ceva nu functiona in ecuatia lui Sebi! Mai exact tractiunea 4x4. Uitase putin sa cupleze puntea fata :) N-ar fi fost culmea sa faca traseul doar cu tractiune pe puntea spate? :) Dupa ce a cuplat 4x4, Vitara si-a intrat in elementul ei, Sebi la fel... si au terminat traseul...

Ultimul temerar care a parcurs trialul a fost tatal lui Andrei...

- Tataaaa, daca strici masina, vii pe jos acasa! striga Andrei de pe margine :) Mi-a placut maxim faza asta. Dar nu a fost cazul...

- Ei, ia spune domnule arbitru... cum fu trialul? Acum deh, vad ca esti fericit... stim ca Nissanul a luat bataie de la armata de ascutitori Suzuki :) daca am fi cronometrat ar fi fost atat de evident si de crud acest fapt :)

Ma bucur ca au fost destui interesati sa incerce traseul trialului si sper sa fi fost pe placul vostru. Nu a avut un grad de dificultate ridicat, a fost putin tehnic, dar in schimb a facut deliciul intalnirii noastre, atat pentru cei ce l-au parcurs, cat si pentru cei ce au privit. Sebi, a fost bonus :) Sa ne traiesti omule! Odata cu inchiderea trialului, am inchis si aceasta zi minunata, retragandu-ne fiecare catre casa.

Desi dorinta dumnealui a fost de a ramane in "umbra" nu pot trece peste faptul ca la formatul acestei intalniri, contributia domnului Adrian Filote, primar al comunei Fartanesti din judetul Galati a fost una remarcabila si total neconditionata. Daca v-au placut bucatele si vinul, sa stiti ca toate au fost din gospodaria dansului. Va multumesc din suflet, stimate domn! De asemenea si cea a domnului Damian Iordan, viceprimar al aceleeasi comune care s-a ocupat sa ne procure toate cele necesare pentru aranjamentul taberei. Va multumesc si dumneavoastra!

Cea mai mare multumire a mea, pe langa faptul ca am reusit sa facem impreuna ceva pentru cei 5 prieteni fotografi de concerte, este faptul ca tot ce am reusit sa adunam in urma acestei intalniri am trimis catre ei mai departe, in conditiile in care participarea la aceasta intalnire a fost gratuita. Ma bucur enorm ca nu am fost nevoit sa rup din suma adunata o mica parte (oricat de mica ar fi fost ea) si sa platesc diferite servicii/achizitii. Reamintesc ca WILDSTATE nu este un club sau o asociatie sportiva, prin urmare nu dispune de fonduri proprii. WILDSTATE este un om, Iulian aka JorJ, inconjurat de cativa prieteni care participa cu drag, voluntar si dezinteresat la aceste actiuni... si carora le multumesc din suflet. Multumesc Razvan, Dan, Bogdan si multumesc sotiei mele, Viorica. Este minunat sa stiu ca pot conta oricand pe voi, precum la fel de minunat este faptul ca ma suportati.

Sanatate! Sa auzim de bine... si nu uita... "nu suntem numere, suntem liberi, suntem atat de vii... caci ziua in care renuntam, este ziua in care murim" - Goodbye to Gravity (30 octombrie 2015).

Povestea off-roadului pentru Colectiv contine 2 episoade: