Ravena Dacilor

Cea de-a treia editie a Trofeului Dacii Liberi, etapa a Campinatului National de Off-road, a debutat intr-o linistita seara de joi cu inscrierea participantilor si cu o panorama superba surprinsa de la etajele superioare ale hotelului Venus din statiunea Slanic Moldova. De fapt, acesta este cam singurul lucru pe care il poate oferi acest hotel la etajele sale superioare...

In asteptarea startului competitiei, noaptea a fost scurta.

Dar nu startul m-a interesat, ci prima si cea mai apropiata intersectie a traseelor Open si Extrem...

Intr-un alt capat de padure frumos si luminos...

Bogdan a avut destule motive de distractie.

Un lucru in premiera a fost faptul ca organizatorii au pus la dispozitia publicului prin intermediul retelelor de socializare, punctele de interes ale competitiei, structurate pe clase competionale si timpi estimativi de sosire a concurentilor. In ce ma priveste, este mai mult decat laudabila aceasta intiativa, deoarece m-a scutit de intrebari suplimentare adresate organizatorilor, ca sa nu mai vorbesc de frustrarea datorata imposibilitatii accesarii zonelor de interes din lipsa de informatii. Asadar, metoda coordonatelor geografice puse la dispozitie a functionat perfect.

Astfel, am avut tot ragazul sa ma indrept agale spre ravena pe care o ratasem in urma cu doi ani, fiind exclusa din traseu.

Asa cum anticipasem, spectacolul oferit de competitorii clasei Extrem avea sa fie la mare inaltime.

O ravena de aproximativ 60-80 de metri cu o panta de cel mult 10-15 grade, dar foarte adanca si cu maluri foarte abrupte ce-si schimbau conformatia din 10 in 10 metri. Un sol fainos si bine uscat care putea ridica probleme aderentei mai ales atunci cand suprafata de contact dintre anvelope si teren era destul de limitata.

Echipajul nemtean format din Robert si Dan a testat intreaga gama de mulaje 4x4, realizabile in acel frumos decor...

Felicitari domnilor. Ati fost la mare inaltime... din toate punctele de vedere.

Echipajul format din Andy si Costin, care a intrat primul in ravena, a abordat o tehnica ireprosabila care a lasat in urma mult praf si magie...

Rand pe rand si chiar sincron, echipajele clasei Extrem au parcurs ravena intrecandu-se in gratie, maiestrie, tehnica, coordonare, colaborare si nu in ultimul rand frumusetea acestui minunat sport de echipa.

Iata-i in actiune:

Care se pare ca le-a priit din plin...

- Nu e complicat, nu?

Felicitari inca odata domnilor! De apreciat faptul ca toate echipajele, dar absolut toate echipajele au focusat pe tehnica, strategie, colaborarea-coordonarea echipei si nu pe zbucium si forta. Elegant! Rafinat!

- Domnule Safir, mancam si noi ceva?

- Nu de alta, dar mai avem treaba...

Setam apusul soarelui drept azimut...

Si incepem ascensiunea spre Cetatea Gheparului...

Unde avea sa se intample Noaptea Nemirei...

Magica noapte a Nemirei...

Asculta cantecul noptii Nemirei...

Si atat!