Pe urmele dacilor

Dupa cateva tentative esuate, am reusit sa prind un weekend liber sa pot fugi cateva zile in Muntii Nemirei, sa ma alatur prietenilor, deja infipti pana-n gat in organizarea traseelor primei etape a Campionatului National de Off-road, Trofeul Dacii Liberi. Au fost doua zile pline, intense, incarcate cu atmosfera pe care mi-o doream intr-un decor dupa care tanjeam. Doua zile care mi-au confirmat inca odata ipoteza ca o mana de oameni de calitate si cateva masini sunt ingredientele perfecte pentru o tura memorabila.

In prima zi s-au descoperit noi trasee, noi bucle, s-au marcat cele definitivate, s-a elaborat roadbook-ul. In urma anvelopelor noastre s-au pierdut multi kilometri si s-au rostogolit multe pietre...

In jurul pranzului am travesat un loc idilic, un adevarat avanpost natural la vestul Trotusului. Un loc minunat pentru o scurta pauza de relaxare.

Sau contemplare...

Si ca sa fie o zi perfecta, dupa alte zeci de kilometri, am descoperit un loc cu o perspectiva fabuloasa asupra intregului lant muntos al Nemirei.

Nu am fotografii din aceasta zi, decat ce am reusit printre scurtele momente cand masina stationa, foarte rare, foarte scurte.

Dar am marcat un checkpoint ce mi s-a lipit de suflet, unde cu mare drag voi reveni pentru a-i savura intreaga frumusete ce o emana. In schimb am reusit sa captez secvente pe intreg parcursul zilei... Practic, este o compilatie a ambelor zile:

A doua zi, alaturi de Bogdan (care in prima zi n-a fost prezent, dar tocmai ce-l anuntase horoscopul ca va face o calatorie), am avut o sarcina pe cat de provocatoare pe atat de frumoasa... verificarea partiala a unui traseu dupa roadbook...

Misiune indeplinita.

Iarasi am ramas fara poze, pentru ca eram cu adevarat setati pe sarcina noastra, dar GoPro-ul isi facea treaba la fiecare click.

Dupa care ne-am regrupat.

Iar in urma tentativei nereusite de a escalada Varful Sandru, datorita zapezii, inca destul de mare...

Am luat calea Muntilor Vrancei in cautarea de noi trasee.

Si... Victorie! Le-am gasit. Cel putin eu... care am vazut stelele si luna fara sa fiu nevoit sa-mi ridic privirea.

La minutul 08:40 este elegant surprins acest moment:

Lupul Alb naravas in diferite ipostaze. Click pe imagine pentru rezolutia maxima...

Cu multumiri prietenilor pentru companie, voie buna si spiritul de echipa dovedit. Ne vedem in traseu.