JorJ

WILDSTATE este locul meu de suflet, unde incerc sa aduc la un numitor comun pasiunile pentru aventura, natura, off-road si fotografie, in limita posibilitatilor mele de insusire a acestora.

Nu sunt pilot off-road si nici fotograf profesionist, nedetinand vreun atestat al unei scoli de pilotaj sau fotografie, ci doar scoala de soferi pentru categoria B si cateva notiuni elementare de fotografie dobandite, in prima faza (pe vremea cand aveam rabdare si placere sa le citesc), de pe diferite forumuri si site-uri de specialitate. Apoi, in mijlocul naturii si actiunii, am experimentat pana am ajuns la imaginea pe care o doream, asa cum imi imaginam ca trebuie sa fie.

Stiu ca intotdeauna este loc de mai bine, precum stiu ca nu am facut nici pana acum, unul din cele mai elementare lucruri de inceput de drum, pe care l-ai primi ca sfat din partea unui fotograf profesionist, sa citesc manualul camerei. Iar in off-road, cu cat te apropii mai mult de limitele tale si ale masinii, cu atat iti doresti sa le atingi, sta in natura firii. Important este sa nu le depasesti, pentru ca totul sa se termine cu bine si cu un zambet, asa cum e firesc.

Fotografiez exclusiv din pasiune, cand pot, cum pot, dupa ureche si in special din suflet, iar Patrol-ul ma duce acolo unde ma poarta gandul. Aici, pe site, este singurul loc unde public fotografiile, cel mult ajung si pe pagina Facebook a site-ului si mai rar pe forumuri nationale ale comunitatilor Off-Road sau internationale de Expedition and Overland Adventure. In schimb nu ma pasioneaza absolut deloc sa le afisez in acele nenumarate grupuri ale fotografilor de tot soiul, cu nesfarsitele lor siruri de imagini (sau fotografii) si comentarii.

Ador provocarea de a depasi obstacolele din natura, prin agilitatea si tehnica manevrarii unei masini pregatita pentru astfel de aventuri, apoi starea de relaxare care te cuprinde in urma unor astfel de momente, dar nu ma atrage, in mod deosebit, ideea de a participa in competitii off-road.

Imi place sa fiu mereu pregatit de drum, sa pot ajunge oricand si oriunde gandul ma cheama, vantul ma calauzeste iar drumul ma indeamna. Am hoinarit pana am gasit solutia ideala, pentru mine, de a putea petrece cat mai mult timp in mijlocul naturii, in acele locuri cu adevarat salbatice si libere de orice constrangeri.

Masina, masinile pe care le am, nu sunt cele mai bune sau performante, cele mai echipate sau frumoase, dar sunt cele pe care mi le-am dorit cu adevarat, mai ales din momentul in care am inteles si simtit legatura dintre masina, om si aventura. Abia acum sunt cele ce corespund deplin necesitatilor mele actuale si viitoare privitor la notiunea de aventura. Sunt cele care ma reprezinta.

WILDSTATE nu este un club sau asociatie sportiva, nu are membri, ci doar prieteni, cativa. Este o stare de spirit traita pe viu, apoi transpusa in imagini si uneori insotita de cateva cuvinte. Este o stare de relaxare pe care incerc sa o ating prin placerea de a surprinde ce este imprejurul meu si dorinta de a fi cat mai aproape de aceste locuri.

Nu are nimic in comun cu sporturi sau actiuni de genul vanatoare sau pescuit, ci se rezuma strict la relaxare, fotografie si aventuri off-road, mai mult sau mai putin intense (spectaculoase), dar fara a lasa semne in natura, protejand-o si ramanand totul in urma, asa cum insasi natura le-a oranduit. Este o simbioza intre mine si aceste elemente, este modul in care aleg sa fiu, atunci cand timpul si alti factori imi permit.

Odiseea WILDSTATE a inceput in vara anului 2009 si continua si acum cu aceeasi pasiune. Nu este doar off-road sau doar fotografie, este o permanenta impletire intre aceste notiuni care se bazeaza si se sustin reciproc in mijlocul aventurii si naturii. Sunt termenii ecuatiei care ma alcatuiesc si a carei rezolvare se desluseste odata cu desfasurarea aventurii. Din acest motiv, in pasiunea mea, nu ma consider cu nimic diferit fata de ceilalti iubitori de natura si aventura, raportat la modul de abordare, hiking, trekking, mountain bike, enduro, atv, off-road, s.a.m.d. Fireste ca dragostea de natura si aventura nu tine de calitatea talpii bocancului sau a anvelopei, ci in mod evident, este strict legata de caracterul omului.

De ce WILDSTATE [Stare de salbaticie]? - Pentru ca domeniul asta era liber pe internet in momentul rezervarii, iar eu doream ceva cu "wild"... punct. Precum locurile mele de suflet. De ce JorJ? - Pentru ca... JorJ!

Esenta WILDSTATE, fie ca este exprimata prin fotografie, fie prin cuvinte, fie completandu-se, este una simpla si directa, fara intelesuri ascunse, fara filozofii neintelese sau inaccesibile. Este forma nativa si nematurizata a bucurii de a trai. Este propria-mi reflexie, pe care si mie mi-e greu uneori sa o intrezaresc.

Comentariile care vor fi facute cu privire la imagini si/sau povesti trebuie sa fie clare, explicite, obiective, pe tema acestora, aprecieri negative si/sau pozitive asupra calitatii tehnice si artistice a fotografiilor, aprecieri asupra evenimentului, asupra notiunii si spiritului de aventura si off-road. Orice alte comentarii care nu respecta aceasta regula vor fi sterse fara avertisment, fara a-mi crea obligatia de a oferi explicatii in acest sens.

Site-ul este setat sa afiseze doar ultimele aventuri, in schimb pagina "Aventuri & Off-Road" cuprinde o serie de arhive anuale, organizate intr-o maniera usor accesibila, pentru toate imaginile si povestile de-a lungul timpului. Pagina "Galerii Foto & Video" prezinta intreaga esenta WILDSTATE, rezumand si adunand acolo tot ce este mai bun in mine si in ceea ce fac, organizandu-le in galerii pentru cele mai reusite filmari video si fotografii, grupate pe categorii.

In sectiunea "Evenimente" am incercat si incerc sa experimentez noi aventuri alaturi de prieteni vechi si noi din dorinta de a impartasi bucuria de a te afla in mijlocul naturii la volanul unei masini prergatita sa-ti ofere noi si nebanuite senzatii, iar in pagina "Puncte de vedere" se pot lectura o serie de articole despre aventura, off-road si fotografie, despre modul in care acestea interactioneaza si sunt percepute si insusite de cei care le practica, dar si de cei care se rezuma doar a le privi.

WILDSTATE este un spatiu privat, in consecinta toate materialele publicate: fotografii, filme, texte, etc. sunt proprietatea intelectuala, exclusiva, a autorului. Materiale nu pot fi folosite integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu Legea Nr. 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, iar daca sunt distribuite vor fi insotite de specificatii privind autorul. Publicitatea pe blog nu este permisa decat cu acordul proprietarului. Pentru detalii si obtinerea permisiunilor trimiteti un mesaj.

Multumesc si toate cele bune.

JorJ...

Scrie-mi pe e-mail la: jorj@wildstate.ro,

Sau foloseste formularul de contact. [campurile marcate cu * sunt obligatorii]

Daca vrei si iti face placere sa lasi aici cateva cuvinte despre tot ce inseamna WILDSTATE, iti multumesc.