Plaja salbatica de la Corbu: spre Vadu

Plaja salbatica de la Corbu. Ultimul bastion spre libertatea absoluta...

- Exista vreo diferenta intre Corbu si Vadu?
- Da! Mare (mare diferenta, caci mare este in ambele)

Din postarile anterioare este evident ca Corbu intra incetisor intr-un proces de transformare in statiune. Poate va dura ani, dar primul pas a fost facut... s-a dat o autorizatie de construire si a aparut prima pensiune in mijlocul plajei. Singurii "stavilopozi" in procesul de transformare pot fi poligonul militar de la Capul Midia impreuna cu regulile sale imprejurul unitatii si Garda Nationala de Mediu, desi mizez mai mult pe aria protejata a poligonului. Vom vedea.

Apoi, inca din acest moment desitatea turistilor pe metru patrat este mult mai mare in Corbu decat in Vadu.

In Vadu plaja incepe din dreptul localitatii cu acelasi nume catre sud-estul acesteia, practic din acelasi loc incepe Grindul Chituc, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii care merge pana in Periboina, apoi ecluza lacului Sinoe si inca o fasie de pamant pana la Gura Portitei, punctul terminus al Deltei Dunarii.

In Vadu turistii se concentreaza pe sectorul de plaja dintre cherhanaua situata in golful din sud-estul satului catre nord-est, cale de vreo 4-5 kilometri pana la cherhanaua cu servire, de-a lungul grindului. Dupa acest punct densitatea turistilor scade considerabil, chiar tinde catre zero, in mare parte si datorita accesului.

Intr-adevar plaja din Vadu este neintinata, nu este nimic edificat pe ea, este salbatica, pura, ingusta si lunga, un adevarat si mirific grind. Are un farmec aparte, diferit de Corbu. In Vadu, la capatul de sud-vest al Grindului Chituc am ajuns de doua ori in martie anul asta.

Sincer... cred ca nu are rost sa ma complic in cuvinte... o sa incerc doar de fiecare data cand ajung acolo sa cuprind in masura in care pot tot ce este mai frumos din lume.

O sa incerc sa mai ajung vreo saptamana pe plaja din Vadu, cat mai departe spre Periboina in vara asta pana la sfarsit si cu siguranta voi relua in toamna expeditia convoi off road Vadu - Periboina pe care am amanat-o in primavara.

Momentan am o alta locatie pe harta pe care abia astept sa o devorez.

Minivacanta pe plaja salbatica de la Corbu - contine 6 episoade: